Livet med en hjerneskade

Der er stadig et liv, efter en hjerneskade.

Over 120.000 danskere lever med en hjerneskade, de fleste kan du slet ikke se det på……

Men det er ikke nemt at leve med en hjerneskade.  Mange lyde og indtryk, dræner en – man bliver hurtigere træt, simple opgaver man før klarede på ingen tid kræver mere fokus. Det er svært lige pludselig at skulle acceptere at man ikke længere kan det samme, og at man i større grad har et behov for hjælp.

Her er en liste over hvilke områder man kan være udfordret på, når man lever med en hjerneskade.

Typiske følger ved hjerneskade:

  • intellektuelle forstyrrelser
  • personlighedsændringer
  • kommunikationsvanskeligheder
  • adfærdsforstyrrelser
  • bevægelsesindskrænkninger
  • Hukommelsestab

Der kan være stor forskel på hjerneskader, men en fælles udfordring for de fleste hjerneskadet er at deres hukommelse forringes i stor grad. Det er derfor rigtig svært at huske aftaler, beskeder og pligter. Det er derfor en afgørende faktor at alt er skrevet ned, så den pågældende stadig kan have et overblik over hverdagens gøremål.

Hos Careweb er vores platform bygget til at lagre vigtige oplysninger og dokumenter – her kan man også dele vigtig information med pårørende, så også de er involverede. Systemet kan også bruges som en kalender hvor alle de kommende lægebesøg/behandlingsforløb er noteret, det gør også at man på et senere tidspunkt kan gå tilbage i kalenderen og se hvilke forløb man har været igennem. Systemet er lavet til at gøre hverdagen lettere for folk med f.eks. en hjerneskade, eller andet behov for hjælp.

Careweb er med til at lette presset fra pågældende og pårørendes skuldre og skabe plads til det der er vigtigt.

Rul til toppen