Denne overskrift er at finde på flere af landets aviser i dag – Regeringen har nemlig oprettet en investeringsfond der skal være med til at udvikle digitaliseringsreformen. Dette skal være med til at øge den digitale velfærdsteknologi og hjælpe ældre og syge danskere.
Dette nye tiltag skal være med til at supplere og i nogle tilfælde erstatte de fysiske besøg ældre og syge dansker får af f.eks. sosu-assistenter eller hjemmesygeplejersker. De skal nemlig fremover kunne oprette en videoforbindelse til den pågældende borger og hjælpe med b.la. blodsukkermåling, pille dosering og genoptræning.
Sophie Løhde, som er innovationsminister, mener at udviklingen af den digitale velfærdsteknologi går for langsomt fremad, derfor skal kommunerne nu have en økonomiske hjælpende hånd. Regeringen vil investere 410. mil. kr. i hele landet og dette skal være med til at sikre den digitale velfærd i landet. Sophie Løhde mener at de nye skærmbesøg vil være med til at give brugerne større værdighed, fleksibilitet og tryghed fordi at skærmen kan ringe op til hjemmeplejen.
Dog er dette mødt med skepsis fra Ældre sagen, her fortæller seniorkonsulent Per Tostenæs at de, som modtager hjemmepleje, typisk er svækkede ældre over 80 år, og mange ikke vil være i stand til at tage og holde kontakt via en skærm.
Dertil advarer DF’s Liselott Blixt mod at lade ældre, der i forvejen er ensomme, sidde alene og kun have en skærm at tale ind i. En robot eller et skærmbesøg kan ikke erstatte et levende menneskes omsorg – men måske nok minde om at det er pilletid.
Vi hos Careweb ser den digitale udvikling, som en vigtig udvikling i vores samfund – men hvor skal vi sige stop i forhold til at digitalisere?
Vores platform er udviklet til netop at give hjemmeplejen/sygeplejersken eller sosu-assistenten mere tid ved den pågældende, ved at mindske tiden på f.eks. dokumenthåndtering etc. vi må ikke miste velfærden ved at digitalisere vigtige opgaver, som netop denne.
Læs mere om digitaliseringsreformen her: