Besøgsven

 

Menneskets bedste ven

Det er nu bevist – gennem forskning – at en besøgshund, på ældrecentre rent faktisk forbedre de ældre og demensramtes trivsel, og skaber mere glæde i deres hverdag. Den nye viden viser også, at det i højere grad er de mindre funktionsdygtige på ældrecentrene der har glæde af hundene – da de mere funktionsdygtige henvender sig til selve ”ejeren” besøgspersonen der tropper op, med sin firbenede ven.

De pågældende med større funktionsnedsættelse – som demens eller hjerneskade, har sværere ved at kommunikere med andre mennesker. Dette menes også at være grunden til at de i større grad har glæde af en besøgshund, da det er lettere for dem at skabe social kontakt her.

Bliv besøgsven

Det er både nemt og billigt for kommunerne, at optimere deres ældres trivsel, der er nemlig opstillet et program gennem TrygFonden, hvor frivillige kan melde sig som besøgsven. Så har du en kærlig og omsorgsfuld hund, og tiden til at glæde vores ældre med et ugentligt besøg? Så læs med her på linket: https://besogshunde.dk/besoegshunde/he_er_i_klar

Der er selvfølgelig krav til både hund og ejer, find ud af om du er et match på linket ovenfor ?

Hos Careweb ønsker vi at forbedre vores ældres trivsel, vi arbejder hele tiden på at kunne optimere hverdagen for alle dem omkring den pågældende person, så hverdagen i sidste ende rummer mere kvalitettid til den pågældende person. Vi kan forbedre vores ældres tilværelse på mange måder, om det er et redskab til den hekstiske hverdag eller et besøg fra en besøgsven.

Vi elsker solskins-historier hos Careweb, lad os alle være med til at skabe en bedre tilværelse for vores ældre.

Rul til toppen