Lær at tackle hverdagen som pårørende ….

“Det er vigtigt at priotere sig selv.

Københavns kommune og komiteen for sundhedsoplysninger, har slået sig sammen for at bekæmpe den hårde hverdag, for pårørende til en langvarigt syg. Kurset kaldes: Lær at tackle hverdagen som pårørende, og er et tilbud til pårørende i flere kommuner og samtidig er der også lavet en tilhørende bog, der giver råd og vejledning til at klare rollen som pårørende.
I bogen tages flere emner op, herunder hvis din kæres sygdom er alvorlig, og du er omsorgsgiver med en lang række (ekstra)opgaver dagen igennem, og hvor det er muligt at få en meningsfuld og god tilværelse. Første skridt er altid at blive bedre til at tackle de udfordringer, som sygdommen medfører, hvilket kan opfattes udfra følgende betragtninger:
-Forandringer i jeres forhold
-Hvis den syge ændrer personlighed
-Hvis du tænker på at forlade den syge
-Pårørende-krisen og ‘forbudte’ følelser
-Din deltagelse i kontakten med lægen
-Når du mangler overskud og energi
-Når du føler dig isoleret og handlingslammet.
I bogen beskrives også at næsten halvdelen af pårørende til mennesker med alvorlig, kronisk sygdom viser tegn på stress og udbrændthed. Derfor kan man ved at læse bogen blive bedre rustet, til at sige ja tak og modtage og få tilstrækkelig hjælp udefra og samtidig bliver bedre til at hjælpe dig selv.
Kommunes kursus bringer bogen “til live” ved at berøre emner som b.la. at passe på sig selv, håndtering af stress og meget mere.
Hos Careweb ved vi fra kontakten med vores brugere, hvor hårdt det er at være pårørende til en syg, såvel psykisk som fysisk. Det er også derfor at vi hos Careweb gerne vil lette de pårørende i disse situationer, så hverdagen kan blive meget nemmere, ved at skabe overblik og at inkludere flere i plejen,- med de pårørendes indsats.

Det er ikke nemt at være pårørende idag og det er element vigtigt at have overskuddet til den syge. Det kan ofte være svært når alle de praktiske gøremål, både i eget hjem men også hos den syge, skal klares. Her er Careweb et redskab til at skabe b.la. koordinering imellem de plejende og pårørende, så disse opgaver aftales indbyrdes omkring hvem der gør hvad etc. Det medfører igen, at der ikke kommer overraskelser på ting der ikke var gjort, ligesom at det optimerer nærværet imellem den (de) besøgende og Careweb-indehaveren fx. den syge, da tiden sammen ikke bliver overskygget af forskellige praktiske gøremål som ikke var planlagt.

Afhængig af din valgte pakkeløsning indenfor funktionerne i Careweb, så kan du planlægge, koordinere og kommunikere på en nem og hurtig måde. Du finder mere information om pakkerne, under menupunktet “Priser og pakker” på vores hjemmeside ( http://www.careweb.dk ).

Vi er hos Careweb glade for den fokus, der nu også er på de pårørende. Da det ikke kun er de syge der rammes hårdt i disse forløb, men også de involverede pårørende – og den nu kommende fokus på de pårørende har vi hos Careweb indtænk i vort slogan som lyder :”Careweb, fordi alle fortjener det” – netop da det er udfordrende for alle, såvel den syge som de pårørende.

Hvis du som læser søger på nettet med teksten “Lær at tackle hverdagen som pårørende, så finder du den omtalte bog og kurset – God fornøjelse.

(foto-kilde: Fra den omtalte bog)

Skrevet af Isabella

Rul til toppen