Klippekort til de ældre

Klippekortsordning for vores ældre

Ny klippekortsordning indført i 2017 i forbindelse med den nye finanslov, skal være med til at give beboerne på landets plejehjem mulighed for at til vælge yderligere aktiviteter i hverdagen.

Eksempler på ekstra tilvalg i forbindelse med det nye klippekort, er b.la. shoppetur, bad med kropsmassage og hjælp til forskellig bordopdækning/oppyntning eller andet hvis beboeren skulle få besøg.

Klippekortet er opbygget sådan at den ældre kan få 30 min. ekstra hjælp/støtte hver 14 dag, de ældre kan også vælge at ”spare” klippene op og bruge flere over en gang. Den ældre skal selvfølgelig stadig have adgang til alle de aktiviteter, vedkommende har haft glæde af inden den nye ordning.

Klippekortet er gældende hele året. Ved årets udløb, hvis den ældre ikke har benyttet sig af alle sine klip, skal plejehjemmet tilbagebetale det pågældende beløb til sundheds- og ældreministeriet. Dette kan i nogle tilfælde skabe en konflikt da det er i plejehjemmets interesse at beholde det fulde beløb.

 

Dertil har klippekortsordningen mødt kritik……

Det er kommet frem i medierne at der på nogle plejehjem ikke bliver overholdt de pågældende regler indenfor den nye ordning, og de ældre nu ikke kan benytte sig af de tidligere aktiviteter uden at skulle bruge klip på dette, der har endda været konkrete eksempler på plejehjem der har taget op til 4 klip fra beboeren for en simpel aktivitet, som at deltage i fredagscafe – som i øvrigt er en aktivitet beboeren ikke skal ”betale” for med sine klip.

Den nye ordning skal jo være til glæde for beboeren, og ikke skabe forvirring eller få pleje personalet til at snyde med klippene. Nogle eksperter mener at det kan blive en succes med strengere opsyn, så beboerne ikke bliver snydt, men i stedet for den positive oplevelse, der var tiltænkt da den nye ordning blev udarbejdet.

Hos Careweb følger vi hele tiden udviklingen i ældreplejen og sundhedssektoren, så husk at læs med når vi gengiver de vigtige ændringer der sker i vores samfund. Hos Careweb ønsker vi at gøre hverdagen lettere for pårørende og den pågældende – ældre/syge. Vores platform skaber overblik og sikkerhed, her kan vigtige dokumenter opbevares og genses hele tiden. Måske platformen kan bruges til at notere hvad det nye klippekort bliver brugt på, så der ikke opstår nogle misforståelser?

 

Careweb – fordi alle fortjener det.

Rul til toppen